Gremo ven! - 8 blogerk in 8 super idej za igro na prostem

Pomlad je v polnem razmahu in kar kliče po igri ZUNAJ! Gremo torej ven, ste za? Na Zeleni hiški tokrat predstavljamo 8 preprostih in zabavnih idej slovenskih mamic blogerk za otroško igro na prostem, ki vam bodo morda prišle prav v pomladnih in poletnih tednih.  (Samo da tale nenadni mraz malo popusti, kajne?) Pokukajte!




Otroška igra na prostem je praviloma svobodnejša od tiste v hiši. Lahko je divja, razigrana, pa tudi umirjena, ustvarjalna, predvsem pa manj obremenjena s prostorskim omejevanjem. Otroku daje več svobode, mami pa manj dela s pospravljanjem (win-win, kajne?), kar je, roko na srce, pogosto pomemben argument pri izbiri materialov za igro. 

Povabljeni na ogled osmih idej mamic blogerk, ki vam bodo zagotovo všeč!


1) Ustvarjanje z blatom


Igra z blatom, jupije! Ne samo stopicanje po njem in oblikovanje, kiparjenje, tudi slikanje je prav zabavno. In če še niste vedeli, tudi z blatom lahko nastajajo tudi precej pisane umetnine. Kako? Nekaj napotkov in utrinkov najdete na blogu Mamina Maza.


2) Otroci in vrtiček


Pa še kratek video o vzgoji sadik z rolicami toaletnega papirja, ki ga je pripravila Sabina. Otroci se bodo zabavali, hkrati pa lahko tudi precej naučili o naravi. Že poznate njene Vrtičke pri kozolcu?


3) DIY hotel za žuželke

Projekt, ki bo zaposlil vso družino! Navodila za hotel za žuželke poiščite pri Kuhartnici.



4) Cvetlični mafini - s peskom!


V peskovniku lahko nastajajo tudi kulinarične dobrote, kot recimo tile čudoviti cvetlični mafini na blogu Kavica z mano ;)



5) Slikanje oblakov - na ogledalo


Zabava z "oblaki" pri žogicah in kravatah. Nezahtevna priprava, odlična senzorična igra, in tooliko otroškega veselja! Nujno preizkusite (zunaj, seveda ;)



6) Doma narejene pisane krede

A niso prav divje luštne? Pisane krede, ki so še posebej zanimive, če jih lahko otroci izdelajo sami. Navodila po korakih in v sliki dobite pri Navihančkih.



7) Čarobna palčka - gibalna igrica

Zelo izvirna in prisrčna gibalna igrica! Krasna za najmlajše, za več pokukajte k Varuški Živi.



8) Slikarski atelje zunaj - in veeelike umetnine!


Pomlad je idealen čas, da se tudi slikanje iz otroške ali dnevne sobe preseli ven, vsaj do naslednje zime. Pa pripravite vnaprej par velikih kosov papirja, kartona ali druge površine za ustvarjanje. Če pa imate srečo in je, kot pri Touche, v napoto kak veeelik zračnik  in ga je treba polepšati, pa še bolje! (Na dnu TE objave si preberite tudi dober povzetek o koristih slikanja za otroke.)



Svoboda pri gibanju, svež zrak in packanje brez strahu pred pospravljanjem prinesejo svoje: zadovoljne otroke, pa morda manj utrujene mame. Brez strahu, prvi dež bo pometel in počistil za vašimi malimi umetniki, najsibo pena, blato, kreda, vodene barvice ali pa nekaj dodatno razsutih koščkov drevesnih listkov, iglic ali vejic. Katero od teh idej bi pa vi izbrali?


Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške



MORDA VAM BO VŠEČ TUDI:  

 http://zelena-hiska.blogspot.si/2015/07/ideje-za-otrosko-igro-na-prostem.html

2 komentarja: