Bolšji sejem starin v Ljubljani - nedeljski sprehod po mestu

Če bi želeli združiti nekaj pohajkovanja po mestu z ogledovanjem zanimivosti, se lahko ob nedeljah odpravite kar v center Ljubljane, na Breg, kjer ta dan zaživi bolšji sejem starin. Kup zanimivih in raznovrstnih najdb bo zagotovo pritegnil tudi radovedne malčke. Pa tudi vas lahko preseneti kakšen nepričakovan okrasek, ki ga boste želeli odnesti s seboj!

bolšji sejem starin v Ljubljani



KJE: Dogaja se  na Bregu ob Ljubljanici, 

KDAJ: vsako nedeljo med 8. in 14. uro.


Čeprav to morda ni prva pomisel staršev, ko razmišljajo, kam na sprehod z otrokom v nedeljo dopoldan, pa je to lahko dobrodošla sprememba, še posebej na sončen dan. Do tja ni daleč (še posebej, če parkirate na Prulah in imate le par minut peš do sejma) in odličen je za kombiniranje s pohajkovanjem po vsem centru mesta.

bolšji sejem starin v Ljubljani

Ko se malček utrudi, pa se ozrete naokoli in boste že kje zagledali katerega od Kavalirjev (poglejte sem, če jih še ne poznate) - vozniki so res prijazni in veseli ga boste, če vam malček po raziskovanju bregov Ljubljanice, vodometov in razposajene igre omaga na Prešernovem trgu in vam ga tako ne bo treba nositi na ramenih prav do Prul. Že večkrat preverjeno. ;)


bolšji sejem starin v Ljubljani

Ljubko miniaturno kolo je bilo za našega malčka očitno eden najljubših predmetov na bolšjaku. 



bolšji sejem starin v Ljubljani

Na sejmu boste našli precej starin, pa tudi vseh mogočih okraskov, dekoracij, predmetov iz časa Jugoslavije, pa tudi nekaj krame, ki prav tako spada na bolšji trg, kajne? Veliko predmetov ima nostalgično vrednost, tudi kakšna že napol zarjavela škatla tistih bonbonov -  če se morda kdo še spomni - 505 sa crtom... Pa ogromne kovinske škatle, kjer so nekdaj domovale marmelade - na enem samem stojalu sem opazila Podravkino, Fructalovo in tisto iz Takova (poglejte eno zgornjih fotografij, če ne verjamete!) Joj sladkarije, ja :)



bolšji sejem starin v Ljubljani

Katera od teh škatel pa vam prikliče spomine na otroštvo?


Nedeljskega bolšjaka v Ljubljani se zlepa ne naveličam. Tako lahko dostopen je, vedno je najti kaj zanimivega, otroci so pa tako ali tako mojstri v raziskovanju drobnih detajlov in predmetov, da vedno najdejo kaj za opazovanje....



MORDA VAM BO VŠEČ TUDI:

kam na družinski izlet



Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške


1 komentar:

  1. Supeer! Hecno, pogosto se peljemo mimo, pa še nisem pomislila, da bi šli pogledat. Verjetno, ker smo tako navajeni da je že vedno tam. Ideja za potep pred nosom a je včasih ne vidiš :) Hvala!

    In ahh bonboni 505 s črto, nostalgija na mojo babico, ki jih je imela tako rada. :)

    OdgovoriIzbriši