Morske kače iz milnih mehurčkov - in najljubša knjiga

Ne poznam otroka, ki se ne bi veselil pihanja milnih mehurčkov. Kakšno je šele veselje takrat, če jih naenkrat napiha na stotine! In če si takšno zabavo privoščite z doma (na hitro) narejeno igračo, še toliko bolje. Bi poskusili?


Ideja ni moja. Je iz meni najljubše in najbolj pisane knjige z idejami za ustvarjalno otroško igro.  Jo že poznate?

Kača iz milnih mehurčkov. Pihanje nešteto milnih mehurčkov naenkrat? Jupije! Ideja iz knjige Ustvarjalno Leto.



Kača iz milnih mehurčkov. Pihanje nešteto milnih mehurčkov naenkrat? Jupije! Kot naročeno za nas letos na morju, ko se je za nekaj dni ohladilo. Uživali smo, veliki in mali :)


Zelena hiška: kače iz milnih mehurčkov - in najljubša knjiga


Igrača je domača, na hitro narejena, potrebne materiale sem nabrala na hitro. Zagotovo jih imate tudi vi doma. Izdelava pihalnika za kače iz milnih mehurčkov ne prazni vaše denarnice, potrebujete le nekaj minut in:

  • prazno plastenko, ki ji odrežete dno
  • brisačko iz blaga (to položite čez odprto dno plastenke)
  • gumico/elastiko (s katero pritrdite brisačko). 

Narejeno! Zdaj samo še v krožnik nalijete nekaj detergenta za posodo, ga zmešate z vodo in vanj namočite dno pihalnika. Piiiihni!

Zelena hiška: kače iz milnih mehurčkov - in najljubša knjiga



Ker sem uporabila (pre)majhen kos blaga (gazico), smo dodali še eno gumico, da je bolje držalo. V knjigi je izvedba lepša in enostavnejša :) Kasneje je bilo treba izdelati še nekaj pihalnikov, ker se je število navdušenih pihalcev kač iz milnih mehurčkov kar povečevalo.


Zelena hiška: kače iz milnih mehurčkov - in najljubša knjiga


Ta domača igrača pušča zelo veliko prostora improvizaciji: ker ni bilo pri roki navadne gumice, sem se za nekaj časa (dlje, kot sem pričakovala!) odpovedala svojemu čopu. Ker ni bilo pri roki kosa brisače, sem si pri naši dojenčici 'trajno izposodila' gazico. Pozneje plenico. Deluje tudi kos goste mrežice. Celo mrežico, v katero so pakirane limone, je mogoče uporabiti. Mehurčki bodo večji in manj kompaktni, kača pa bo nastajala še hitreje. Preverjeno!
Variacija tule. Ni moja, izdelala jo je prijateljica za deklico, ki se je takoj in z veseljem pridružila igri z mehurčkastimi kačami. Namesto blaga mrežica, namesto elastike vrvica. Čeprav se na fotografiji ne vidijo, super mehurčki!

Zelena hiška: kače iz milnih mehurčkov - in najljubša knjiga


Tako se na morju razveseliš tudi hladnejših dni ;)


Zelena hiška: kače iz milnih mehurčkov - in najljubša knjiga



Lahko pa delate tudi barvaste kače. Kako? Odgovor poiščite v knjigi, v kateri sem našla idejo za takšne milne mehurčke. Gre za eno prav posebno luštno in barvito knjigo. Takšno za ustvarjalne in radovedne otroke. Predrzna bom in kar na glas povem: v tem trenutku je to v naši hiši najboljša knjiga za otroške ustvarjalčke (pa njihove mame tudi!). Ne samo dobra. Najboljša. Pika.

Vi se odločite sami - oglejte si, kaj ponuja, in si ustvarite svoje mnenje. Če vam je všeč to, o čemer pišem na Zeleni hiški, potem je knjiga Ustvarjalno Leto tudi vam pisana na kožo. 


Zelena hiška: kače iz milnih mehurčkov - in najljubša knjiga


Avtorica je Sandra z bloga Navihančki. V knjigi je zbrala več kot 60 ustvarjalnih idej, iger, zabavnih eksperimentov, najboljših z bloga in veliko novih.

Meni je najbolj všeč to, da jo odpreš, nabereš tistih par predmetov (ki običajno že ležijo nekje po hiši!) in se igra ZAČNE. Za mame, ki ne utegnejo izgubljati časa in izumljati lastnih dejavnosti. Odpreš, ustvarjaš. TAKOJ. Navodila so po točkah, pregledna, kratka, jedrnata. In v slikah. In pisana. Kdor me pozna, ve, da imam to najraje.

Naročite jo lahko tukaj ----> http://navihancki.si/moja-prva-knjiga-z-naslovom-ustvarjalno-leto/

Zelena hiška: kače iz milnih mehurčkov - in najljubša knjiga

Pa prijetno ustvarjanje!






MORDA VAM BOSTA VŠEČ TUDI:

Eksperiment za otroke - igra ob mešanju barv in vodi



Barve v vrečki - naredi sam - otroška igra brez packanja

Ni komentarjev:

Objavite komentar