Naredi sam - gusarski PUSTNI KOSTUM v zadnjem hipu

Gusar v zadnjem hipu - samo pokažem, kaj se da čisto nahitro nacoprat za pustni kostum. Če tik pred pustnim torkom še nimate kostuma za vašega malčka, vam bo morda tale ideja v pomoč.

 

naredi sam - gusarski pustni kostum



Letos sem se za pusta nameravala prešvercat na lansko enostavno zeleno ogrinjalce s kapico (=ŽABICA), pa se je malček tik pred obiskom prijateljev na pustno soboto spomnil, da bi bil tudi on pravzaprav raje gusar (sama kriva, kaj pa 2,5-letniku naštevam in opisujem, kaj vse so maškare lahko). Idejo sem zgrabila z obema rokama, pravzaprav sem že lep čas razmišljala, kaj bi.

Tako da sem na vrat na nos privlekla na plan šivalni stroj in scoprala gusarsko kapo (ki ni bila videti prav nič gusarska, dokler nisem nanjo našila še tiste lobanje s kostmi iz bele penaste gume). Kapa je šla še topla izpod šivalnega stroja kar na glavo, ker je ravno pozvonil zvonec (njegov prijatelj gusar je bil že na vratih :) in zadeva je bila rešena. No, tisti dan je bil preostali del kostuma kar izposojena oprava za šerifa, ampak  malih to niti najmanj ne moti. Če reče, da je gusar, je gusar in pika, kajne?


Danes, na pustno nedeljo (ja, šele!) pa sem še poiskala staro sivo-rdečo majico, ki je bila na kupu za predelavo (že celo večnost) in res ni več uporabna za vsakdan. Iz mehkega, toplega materiala sem kar na pamet sešila enostaven telovnik - splača se uporabiti nekaj, česar ne bo treba zarobit! In dodala še eno gusarsko lobanjo s kostmi iz penaste gume. Telovnik - no, takšno enostavno, netelirano varianto je lahko 'ukrojit', ker nima rokavov. Za vzorec uporabite kar kakšno udobno majico, po kateri urežite hrbtni del. Nič ni hudega, če je malo preširok (še bolje). Kakor boste naredili, bo ok, verjemite mi, če le ob straneh pustite luknje za roke :)



Penasta guma je zlata vreden material za pustne šeme, vidim šele zdaj :) No, tudi preveza za oko je iz penaste gume. Izrežete nekaj približno okroglega in ob straneh napeljete tanko elastiko/gumico. Čim tanjša je, tem bolje bo. Hlače pa - no, čisto enostavno: navadne črne hlače, trenirka,...

Porabljen čas: izrez in šivanje gusarske kape (+lobanji iz penaste gume) pol ure, telovnik (s poskusi in napakami) pol ure, iskanje materiala 5 minut, pospravljanje za seboj...15 minut. Ves material je iz že izrabljenih oblačil (razen sukanca).

In če drugo leto odstranim tele lobanje, bo kostum mogoče uporaben še za kaj drugega :)

DODANO: Končno so objavljena tudi navodila za viteški kostum brez šivanja:


http://zelena-hiska.blogspot.si/2017/02/viteski-kostum-vitez-naredi-sam.html



Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške


ŠE JE doma narejenih PUSTNIH KOSTUMOV!

Morda pa vas bo zanimala še kakšna druga maska ali kostum - poglejte še k ostalim kolegicam blogerkam:
- če vas zanima, kako narediti pustni kostum SOVICO (Katjin projekt)
- če vas zanima, kako narediti pustni kostum za tapravega GASILCA (Sanjin projekt)
- preprost kostum za ŽIRAFO in ZDRAVNICO (Urškina projekta)
- maska konjiček (Hiška drobižka)
- bacek Jon (Sanjin projekt, poleg gasilca) 
-super kostum za viteza - pri Žogicah in kravatah TULE (tudi ščit!) 
- Petra, Sanjarije - ideja za kostum za Nodija - tule 
- in ideja za kostum za mediko (prav tako pri Petri)
- orka, veverica in gejša pri Večni optimistki - domiselno!
- Večna optimistka - mušnica in riba žagarica (!)
- viteški kostum (NOVO) - tule: viteška tunika:


http://zelena-hiska.blogspot.si/2017/02/viteski-kostum-vitez-naredi-sam.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar