ŽABICA na nahrbtniku - naredi sama


Slejkoprej bo otrok potreboval nahrbtnik, kajne? Ne vem, kakšen odnos imate do raznih diznijevskih zadev, ki z vseh vogalov prežijo na nas :), ne glede na to bi vam rada pokazala, kako se z malo denarja in nekaj truda polepša čisto navaden, poceni nahrbtnik: izdelajte enostaven našitek.

Nahrbtnik me je stal vsega 4 eur, za izdelavo našitka pa sem porabila približno pol ure.

naredi sam: našitek na nahrbtniku

Naredi sam:

  1. Poiščite košček čim debelejše enobarvne bombažne tkanine.
  2. Nanj narišite glavo žabice - uporabite spodnjo predlogo ali pa še bolje, narišite jo po svoje.
  3. Izrežite jo in jo položite na kos papirja, kar bo olajšalo šivanje - ko šivate rob žabice kar čez obe plasti (bombaž+papir), se tkanina ne razteza in je šivanje lažje in enakomernejše.
  4. Obšijte celotno žabico, pri tem uporabite zelo kratek (gost) in precej širok cikcak šiv:
    • dolžina šiva naj bo med 0,5 in 0, samo toliko da se počasi premika naprej ...
    • širino nastavite na 4 ali 5, ali jo prilagodite po svojem okusu.
  5. Odstranite papir (odtrgajte ga, čisto lepo gre) in ročno prišijte žabico na nahrbtnik. Uporabite enak sukanec kot prej.  Če pa želite, lahko na našitek prilepite obojestranski flizelin in ga enostavno nalikate na nahrbtnik - če seveda material ni občutljiv na vročino. V tem primeru boste flizelin prilepili že na začetku, preden izrežete žabico, in tako sploh ne boste potrebovali papirja.
     
Če ste tako kot jaz bolj začetnica, bodo šivi kje malo bolj ukrivljeni ali neenakomerni. Ne skrbite: otroci tako nimajo prav nič proti ukrivljenim črtam, sami pa še vedno lahko rečete, da je to namerno, saj gre za unikat ;)

Seveda lahko izbirate med tisoči drugih možnosti, motiv lahko prerišete iz pobarvanke, snamete s spleta, uporabite domišljijo - najbolje pa bo, če uporabite nekaj z enostavnimi oblikami. Še zlasti, če delate z navadnim, neprofesionalnim šivalnim strojem, tako kot jaz.

Tale nahrbtnik bo po koncu poletja našega malčka pospremil v vrtec.

Damjana